Siirry pääsisältöön

Valoa tunnelin päässä

En ole jaksanut kirjoittaa hetkeen. Päiväni ovat parin viikon aikana toistaneet samaa kavaa. Töihin, töiden jälkeen johonkin harrastukseen, kaverille tai äidille. Ilalla kotiin ja nukkumaan. Mitään ylimääräistä ei ole jaksanut tehdä.Välillä pimeys ja harmaus on meinannut vetää mielenkin synkäksi ja fiilikseen väsyneeksi. Ja niille jotka ihmettellevät, kyllä niin voi tapahtua kuukaudessa kun täyslastillinen auringon paistetta ja päivän valoa vaihtuu pimeisiin pakkas ja loska säihin reilussa vuorokaudessa. Siirtymäaikaa ei juuri ollut.

Eilen heräsin viideltä ollakseni klo 6 avaamassa päiväkotia, vaikka väsyttikin (väsyttää edelleen) teki mieli liikkua tansahdellen eteenpäin. Suurin tekijä mielen muutokseeni lienee täyskäännöksen tehnyt säätila. Vielä viimeviikolla lunta tuprutti sisään ovista ja ikkuinoista, mutta yhtäkkiä luonto päätti että nyt tulee kevät. Aurinko paistoi ja vesi tippui räystäistä. Moinen on hassu ilmiö helmikuussa ja sekös vasta piristikin.

Vaikka säätila saakin mielen pirteäksi on suurempi syy asioiden eteneminen. Jo aikaisemmin täällä blogissa pohdiskelin muuttamista Turkuun, nyt kuitenkin asiaa vielä enemmän pyöriteltyäni olen todella päättänyt tehdä sen.Pienen hetken kyseenalaistin suunitelmaa kohtaamani vastarinnan vuoski. Nyt kuiten olen jo "salaa" katsellut asuntojakin, saanut siunaksen (ja innostuksen) äidiltä muutolleni. Lupasi jopa tulla auttamaan muutossa ja vierailla luonani usein viikonloppuisin.
(Tälläinen löytyy mun toivottavasti tulevasta kotikaupungista)

Elämä tuntuu keveämmältä, pääsen pois mummolasta, ihan oikeasti, ja toivottavasti vielä tänä keväänä. Vaikka mummolassa onkin omalla tavallaan mukava asua, ei se silti ole helppoa. Asuinkumppaneinani ovat jörö vaari, ja hiukan jo muistamaton ja sairas mummo. Kun yhtälöön lisätään nollasta sataan sekunnissa kiihtyvä luonteeni ja taipumus aamuäreyteen ei järjestely ole paras mahdollinen. Halpaa se on ja paikka on aina ollut minulle kuin koti, mutta pois on vaan päästävä tai pilaan suhteeni isovanheempiini (alan jo kokea ärsytystä) haluan edelleen suhtauta heihin rakkaina ihmisinä enkä ihmisinä jotka nostavat sykettä ärsyttävillä kysymyksillään ja jankkauksillaan (juu perus mummo ja vaari meininkiä, mutta mun mitta sietää moista vain pienissä määrissä)


Kuluneella viikolla olen elänyt perjantaissa jo kahdesti, ja joka kerta pettynyt kun se ei ollutkaan vielä. Onneksi huomenna on oikeasti perjantai ja edessä on pitkä viikonloppu, sillä lomailen maanantain ja tiistain. Aion viettää ystävänpäivää ihanien ihmisten kanssa, muttaa kimpsuni ja itseni viikoksi äidin asuntoa vahtimaan. Vielä kerran, ihanaa että huomenna on perjantai.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pänttäystä ja vähän muutakin

Sori, taas olen ollut hiljaa. Viime viikko meni pääsykokeisiin kuumeisesti lukiessa ja tämä viikko viime viikon luku ponnistuksesta toipuessa. Oman läppärin käytön mahdottomuus ei ole myöskään pahemmin innostanut kirjoittamaan. Nyt kuitenkin bongasin facen annetaan turun alueen ryhmästä itselleni vanhan pöytäkoneen näytön ja oma koneeni toimii taas tuon näytön avulla. Lupasin yrittää ottaa kuvia puuhistani, ja olenkin jonkun verran, en vaan ole saanut aikaiseksi julkaista niitä täällä. Laiskuus on vaivannut tätä bloggaajaa kuluneella viikolla joten kuvien laadusta en mene taakuuseen. Tässä kuitenkin jotain.  Viime viikko vierähti mm. soluja, verenkiertoa, sydämentoimintaa ja ihmisen antomiaa ja fysilogiaa noin niin kuin yleisesti päntätessä.  Tällä viikolla ehti vähän fiilistellä ihanaa kukkaan puhkeavaa luontoa. Torstaina kävin työhaastattelussa... ..ja loppuillan vietin partiokavereiden kanssa näissä maisemissa rentoutuen.  Perjantaina lähdin extemporee

Mökki maisemissa

3 viikon virstapylväs pyörähti täyteen viime perjantaina, sen kunniaksi olin päättänyt lähteä viikonlopun mökkireissulle opiskelijaporukan kesken. Viikonloppu  siis vierähti mökillä Sjusjøenissa. Meidän 15 hengen seurueemme sai melko rauhassa nautiskella ympäröivistä maisemista, sillä high season oli todellakin ohitse ja mökkikylä oli todella hiljainen. Perjantaina lähdimme taittamaan mökkimatkaa kahden aikaan, kun hyppäsimme bussiin kohti Lillehammeria, josta matka jatkui vielä toisella bussilla Sjusjøeniin. Perillä olimme neljän jälkeen. Perjantaina vietimme iltaa pelaillen ja saunoen. Saunasta vaan puuttui jotain todella oleellista, kiuas. Se oli siis ehkä enemmänkin vain lämmin huone näin suomalaisesta näkökulmasta. Hyvää korvaushoitoa kuitenkin oikeaan saunaan pääsyä odotellessa. Lauantai aamu starttasi aamu kahveilla terassilla, maisemia ihaillessa.  Kun kaikki olivat heräilleet, ja syöneet aamupalaa päätimme lähteä pienelle kävelylle alueelle. Osan kanssa pää

Norja vs Thaimaa

Norjassa oloa vierähti viime perjantaina täyteen neljä viikkoa, siis viidettä jo viedään! En ole saanut aikaiseksi kirjoittaa blogia. On tuntunut siltä, että kirjoitus ei oikein kulje ja aikaseiksi en ole saanut paria riviä enempää. Ehkäpä nyt on siis kyseessä ollut se kuuluisa writers block. Suurin osa ruudun toisella puolella olijoista tietänee, että tämä reissuni ei ole ensimmäinen matkani maailmalle vaan 2014 tempaisin ja lähdin reiluksi 2kk Thaimaahan. Sanen ehdotuksesta kirjoitan vähän vertailua Thaimaan ja Norjan reissuista. Siispä tässä tulee.                                       Ensimmäisenä mieleeni tulee elintaso, Norjassa elintaso on huikeasti paljon korkeampi kuin Thaimaassa, mikä näkyy mm. korkeampina hintoina, parempina asuntoina. Ei niin suurina luokkaeroina. Käytännön kannalta tämä on tarkoittanut pennin venyttämistä ja suurempien reissujen unohtamista täällä Norjassa. Thaimaassa puolestaan kaikki oli halpaa ja rahan käyttöä ei niin tarvinnut miettiä, reis